Tirsdag d. 19. november 2019, kl. 18:00

Gaudí – set og uset foredrag v. Kristian Agger - lektor emeritus Aarhus Arkitektskole.

med spisning og musik i spansk tema

I Nibe – Vokslev Sognegård

Den 19. november 2019kl. 18.

Over 6 mio. gæster besøger hvert år den spanske kirken La Sagrada Familia som ligger i Barcelona. Der er blevet bygget på kirken i 137 år og Arkitekten Antoni Gaudí ønskede, at La Sagrada Familia skulle være ”folkets kirke”. Selv nåede han dog kun at se ét af de i alt 18 tårne færdigt, før han døde i 1926. Der styres nu imod, at byggeriet skal være færdigt i 100 året for Gaudís død.

Foredraget fortæller historien om, hvordan Gaudí udviklede sin folkelige arkitektur fra 1878-1926, som den kan ses i katedralens forskellige tidsafsnit og i hans øvrige bygninger. I denne fremstilling vil arkitekturværkernes egen fortælling - det sete - blive fremhævet, fordi Gaudí i sin arkitektur lige fra starten har haft oplevelsen som et ledende arkitektonisk motiv. Men samtidig vil foredraget også omhandle hvorledes bygningerne designes og konstrueres - det usete.

Tilmelding til arrangementet kommer senere.

Lektor Kristian Agger
Kirkestræde 6, 9240 Nibe, Danmark