Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Skilsmissegrupper for børn

Dato
Tirsdag d. 11. april 2023, kl. 14:45
Sted
Sognegården, Kirkestræde 6, 9240 NibeSkilsmisser er en af de udfordringer, som mange familier møder i dag – en tredjedel af alle børn i Danmark oplever, inden de er fyldt 18 år, at deres mor og far går fra hinanden. For mange børn og unge er familiebruddet forbundet med sorg og mange tanker. Uanset om skilsmissen har været skånsom eller konfliktfyldt, så viser erfaringer, at børnene tumler med spørgsmål, som de kan have rigtig god glæde af at få delt med andre i et trygt og neutralt rum.  

 

Dette ønsker vi som kirke at forholde os konstruktivt til og derfor har vi indgået et samarbejde med Nibe Skole og Folkekirkens Familiestøtte om dette.

 

Vi tilbyder børn med skilte forældre at deltage i en samtalegruppe, hvor de får mulighed for at dele deres tanker og følelser omkring bruddet med jævnaldrende i samme situation.  

 

Samtalegruppen mødes i sognegården. Børnene får mulighed for at byde ind med deres historie og tanker, når de oplever, at det er relevant for dem. Der er tavshedspligt i gruppen, hvilket betyder, at børnegruppelederen ikke fortæller personlige oplysninger videre til andre. Gruppen ledes af Helene Selmer og Anne Marie Nedergaard, som begge er ansat som koordinatorer i Folkekirkens Familiestøtte og som er certificeret børnegruppeledere fra Center for Familieudvikling. 

 

Helene Selmer, koordinator i Folkekirkens Familiestøtte fortæller: "Samtalegrupperne er tænkt som et forebyggende tilbud. Der er ikke tale om terapi, men vi ønsker at give børnene mulighed for at sætte deres livssituation ind i et større perspektiv og give dem konkrete redskaber til at tackle de følelser og tanker, som de går og tumler med. Erfaringer viser, at børn lærer meget af at spejle sig i jævnaldrende og udveksle erfaringer i børnehøjde. At møde andre, der har oplevet noget lignende, kan bidrage til, at børnene ikke føler sig ’alene’, ’forkerte’ eller ’unormale’".  

 

Gruppen er allerede godt i gang og mødes 8 gange i foråret 2023.

 

Ophavsret: